Műszaki menedzser alapszak



Gazdasági szakember lennél, de nem áll távol tőled az informatika és a modern technológiák világa sem? Szívesen foglalkoznál multinacionális vállalati környezetben informatikai és technológiai hátterű projektek menedzselésével? Gyere az ELTE műszaki menedzser programjára, amely egyedülálló ötvözetét adja a két manapság leginkább prosperáló területnek: a gazdaságinak és az informatikainak.
A műszaki menedzser nem mérnök, hanem olyan gazdasági szakember, aki képes áthidalni a műszaki alkalmazások és az üzleti területek közötti távolságot. 
Az ELTE műszaki menedzser szakának legtöbb tantárgyát az Informatikai Kar és a Gazdálkodástudományi Intézet oktatja. Az átfogó közgazdasági, menedzsment és pénzügyi képzésen kívül a technológiai ismeretek blokk főként az informatikára fókuszál. Olyan kötelező tantárgyakat hallgathatsz, mint közgazdaságtan, marketing, vállalati pénzügyek, számvitel, vezetés és szervezés, tárgyalástechnika, valamint informatikai alapismeretek, információs rendszerek, számítógépes problémamegoldás és statisztikai programcsomagok.
Három specializáció közül választhatsz: Informatika specializáció, Bioipari menedzser specializáció és Vállalati gazdálkodás specializáció.
A szak jellegéből fakadóan a projektfeladatok kiemelt jelentőségűek, ugyanis ezeken keresztül alkalmazhatod a technológiai és menedzsmentismereteidet, és oldhatsz meg különböző komplex, műszaki-gazdasági problémákat. A gazdasági és menedzsment tantárgyak jelentős részét angol nyelven is hallgathatod. Az állami finanszírozású helyek központi ponthatára 320 pont.
Miben különbözik az ELTE műszaki menedzser szakja a többitől?

Az ELTE-n az informatika a műszaki oldal meghatározó területe. Átfogó az üzleti területek oktatása, minden fontosabb területet külön kötelező tantárgy képvisel. Három igen kurrens részterület specializációja közül lehet választani. Szabadon választhatsz angol nyelvű tanulási lehetőségek közül. Meghatározók a projektfeladatok, ezeken keresztül a csoportos és az önálló problémamegoldásra, valamint eredményeid prezentálásra készítünk fel. Mindezt az ország vezető egyetemén, számos részterület országosan vezető műhelyeiben.

A programról ide kattintva tudhatsz meg részleteket, jelentkezési tájékoztatónkat itt érheted el.

Maradt még kérdésed? Munkatáraink készséggel megválaszolják! Írj a info@gti.elte.hu elektronikus levélcímre vagy hívd Karunk információs vonalát: +36 30 243 7119

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Be good. Or be ELTE.

5 ok, amiért érdemes az üzleti angolt elsajátítanod

Az ELTE 2018-as üzleti mesterprogramjaira is lehet már jelentkezni a felvin!